16. svibnja 2024.

Sritan dan za Split!

U Splitu je predstavljena „Srićica”, bojanka za djecu i odrasle ilustrirana likovima i pričama starohrvatske mitologije čije su autorice učenica i njena profesorica.

Maša Boban, vila iz splitske 1. gimnazije, autorica ilustracija bojanke „Srićica”, profesorica Josipa Vujčić koja je začarala ilustracije tekstom i Marija Ćubelić koja je bacila grafičku čaroliju, u Splitu su se okupile i očarale sve prisutne: svi su kući otišli s velikim osmijesima na licu.



„Srićica” je nastala uz malu noćnu muziku, namijenjena je najmlađim vilama i vilenjacima, ali sreću nosi svima. Presretni smo što smo dijelom ove priče! Toliko da je Alfinu urednicu Anitu Benčec Nikolovski potaknula na pokretanje natječaja. Na poleđini „Srićice” rečenica „Kupnjom ovog izdanja potičete stvaralaštvo mladih talenata iz hrvatskih škola.” najavljuje početak natječaja „Talenti među nama” koji će biti objavljen ove jeseni, a u kojem izdavačka kuća Alfa poziva sve učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola te sve srednjoškolce da se jave i pokažu svoj talent u likovnom i/ili literarnom stvaralaštvu.


Više o „Srićici” pročitajte ovdje.